Cross boxing

Er zijn heel wat deuren gesloten, maar er zijn ook nieuwe deuren geopend. De deur van de Cross-Boxing in Oud-Beijerland stond heel ver open. Na vijf jaar bijna geen sportieve activiteiten meer te hebben gehad, ben ik nu juist heel erg bezig met beweging. Elke keer als ik mijn bokshandschoenen aantrek, krijg ik een glimlach op zijn gezicht! 😊

Helemaal alleen naar de fitness gaan en stilletjes je oefeningenlijstje afwerken is niet voor iedereen even effectief. Daarom ben ik gaan boksen en ben ik uit mijn comfortzone gekropen. Je bent interactief bezig en je zelfvertrouwen krijgt een mega-boost.

“Kom gezellig een keertje mee boksen in Oud-Beijerland bij de Boxing Company”. Met heel wat twijfel en onzekerheid heb ik een proefles mee gedaan. Het beviel mij zo goed, ook al was het ontzettend zwaar.

Aan het begin had ik wel moeite om de bokstechnieken onder de knie te krijgen, maar één van de gouden trainingsregels is variatie. Om het vol te houden is het natuurlijk erg belangrijk dat er ruimte is voor afwisseling. En dat maakt boksen nou net zo leuk!

Boksen is een geweldige manier om van stress en angsten af te komen. Het helpt je te focussen op iets heel anders dan datgene wat op dat moment zoveel stress bezorgt.

Cross Boxing is een perfecte mix van fitness en boksen. De gave muziek zorgt ervoor dat je gelijk gaat bewegen.

Conditie, was voor mij het grootste probleem en dat heb ik als toekomstige stewardess wel echt nodig.

Door zwaar trainen, nooit opgeven en prestatiegericht denken durf ik meer van mezelf te laten zien en sta ik sterker in mijn schoenen.

2 thoughts on “Cross boxing

  1. Hoi Emma,

    Leuk stukje weer geschreven. Jij wordt echt een sterke droppie. Goed van je dat je zo lekker doorzet. Jij komt er wel hoor! We zijn trots op je.

    Oma Lettie

Geef een reactie