Let’s go dance! ✨

Het swingen en dansen begon in de woonkamer als mijn vriend en ik alleen thuis waren, maar daar bleef het nog even bij. Maar, hoe is de liefde voor dansen ontstaan?

De muziek, wat nu mijn lievelingsmuziek is, hoorde ik acht jaar geleden voor het eerst op het strand in Aruba. Ik werd verliefd op de dans, de sfeer en de stralende gezichten. Ik wil dat ook. Ik wil ook zo kunnen dansen.

Wist je al dat ik vroeger heel erg lang danste bij DPFC dansschool? Hier leerde ik Jazz dans en we moesten ook twee keer per jaar optredens doen. Gevoel voor dansen heb ik wel, maar dit was niet de dans die ik graag wilde leren. Ik wilde swingen met mijn billen.

Na veel YouTube kijken, de dans na te doen in mijn kamer en luisteren naar de muziek heeft ervoor gezorgd dat ik best wel losse heupjes en er steeds meer feeling voor heb gekregen.

Het gevoel wat de dans mij geeft, is dat ik er heel erg blij en enthousiast van word. Met deze dans kan ik echt mezelf zijn. Ik wil heel graag nog beter kunnen dansen en ook echt door pakken.

Er kwam twee jaar geleden een festival in Amsterdam en daar wilde ik zo graag heen. Festival Macumba! ✨ Een festival waar je heel de dag kan dansen met leuke en gezellige mensen om je heen die dezelfde muziek en dans leuk vinden. Wat wil je nog meer? Je had mij moeten zien stralen van geluk. Dit was echt een dag die ik kan toevoegen aan de leukste dagen van mijn leven

Door al die jaren heen dansten we steeds vaker in de woonkamer en hebben de achter buren ons vast wel gezien. Let’s go dance? ✨ vroeg mijn vriend op een zaterdagavond. Drie keer raden wat mijn antwoord op deze vraag was… Ja, natuurlijk!

Nu mag ik met trots vertellen dat ik samen met Rick aan het salsa dansen ben bij dansschool Salsa Para Ti in Numansdorp. Wij gaan zeven weken lang dansen op salsa, bachata en merengue.

Wie weet tot over aantal jaar als we staan te huppelen bij Dancing with the stars ⭐ Haha nee hoor, dat blijft echt alleen voor de televisie… Laat je weten wat je ervan vindt? Er komt een vervolg op deze blog! 💃🏽

1 thought on “Let’s go dance! ✨

  1. Hoi Emma,
    Wat leuk dat jij en Rick Salsa dansen willen gaan leren. Je verhaal was heel gaaf om te lezen. Denk wel dat jullie de lessen gaan volgen verder. Het klonk heel positief. We moeten maar een feestje geven als jullie alle pasjes goed weten te doen. Dan kan je ons ook iets ervan leren. Heb het met plezier gelezen. Ga zo door!!

Geef een reactie