Strijd tegen de winterkilo’s!

Het moment dat al mijn kleding te strak zat en mezelf niet prettig meer in mijn vel voelde. Altijd had ik vervelende vetrolletjes die ik probeerde te camoufleren en dat is niet prettig, omdat je dan constant je gedachten daar bij hebt.

Als ik zo zit dan….
Als ik zo sta dan….
Als ik dit aan heb dan…..
Als ik ….. pffff ik werd er gek van!

Half januari wist ik het, ik ga er wat aan doen en dan ook echt! Natuurlijk had ik me al vaak voorgenomen om wat kilo’s te verliezen, maar dat lukte niet echt. De verleiding was te groot om dan toch precies de verkeerde dingen te eten. Of juist veel te weinig te eten. Zelf heb ik de pech dat ik (ook al at ik niet veel) heel makkelijk aankom. Thuis heb ik met mijn ouders de afspraak gemaakt dat we met z’n allen ertegen aan zouden gaan. Zo gezegd zo gedaan.

Cambridge is voor mij het juiste geheim. De eerste weken heb ik het strenger gedaan dan nu, maar wel altijd een gezonde afgewogen lichte maaltijd in de avond. Zonder aardappel, rijst, pasta of brood. Overdag nam ik een shake. De aardbei, vanille, chocolade of de fruit-smooties vind ik het lekkerste. Dat deed ik 2 keer per dag en dan tussendoor een toffee-chocolade-reep. Hier zijn ook heel veel smaken van om te kiezen, maar deze vind ik het lekkerste.

Verder veel water drinken af en toe een smintje voor de frisse smaak en dat is het. De shakes zijn lekker en het reepje is een soort traktatie. In het begin niet zo hoor, maar nu ik er aan gewend ben is het gewoon lekker en kijk ik uit naar mijn toffee chocolade reep.

Nu ben ik ruim 10 kilo afgevallen en voel me al veel fijner in mijn lijf zitten. Haha ik zag me al door de gangpaden in het vliegtuig lopen, pats kets boem pats kets boem met mijn grote billen door die smalle paden zo tegen de passagiers aan!

Met het Cambridge dieet ga ik nog even door, nu wel iets minder streng. Ik eet er nu 2 crackers met licht beleg, een stukje fruit en een bakje kwark bij.

Vooral mijn uniform valt nu veel mooier en als ik mijn doel bereikt heb, zal ik mijn uniform moeten laten vermaken.

Nog 5 kilo te gaan, maar rustig aan en ook af en toe iets wat minder gezond is. Alles met mate en zo hou ik het goed vol. Ik ga in ieder geval een heel stuk slanker de zomer in ☀

2 thoughts on “Strijd tegen de winterkilo’s!

  1. -10 kg Emma wat een topprestatie💪🏻
    Die laatste 5 gaan jou lukken daar twijfel ik niet aan.
    Wat jij in je hoofd hebt heb je niet in slanke …

    Succes !!!

  2. Wauw, 10 kilo is veel! Ik heb ook wat wintervet en daarom ben ik met wat workouts het allemaal weer wat strakker aan het maken. Ik wil helemaal niet afvallen omdat ik maar 60 kilo weeg, maar strakker in mijn vel wil ik zeker wel zitten.

Geef een reactie