Wist je dat…

Jij vliegt toch ook wel eens? Maar heb je ooit geweten dat… 

Je niet moet slapen tijdens het opstijgen en de landing
Als een vliegtuig stijgt of daalt verandert de lucht om je heen sneller dan je denkt. Om de druk te verzachten kan je het beste kauwgom eten, inademen en uitademen terwijl je je mond en je neus dichthoudt, of gapen. Als je hier doorheen slaapt kan het alleen maar pijnlijker worden en is er een kans dat je duizelig wordt of een oorontsteking krijgt.

Je een drankje nooit moet afwijzen.
De lucht in de cabine is heel droog. Bij het uitademen verliest je lichaam vocht. Dus als een stewardess langskomt, bestel dan een drankje!

Je niet op blote voeten moet rondlopen
Het is heel gewoonlijk dat we onze schoenen uit doen en doen alsof we thuis zijn tijdens de vlucht, vooral als je heel lang moet vliegen. Maar de vloer kan nogal vies zijn. Hou dus je schoenen aan, of trek ze tenminste aan als je naar de wc moet.

Tatoeages op de voeten en pols niet zijn toegestaan.
Tatoeages op de voeten en de pols kan je niet goed verbergen. Alle schoenen moeten een klassiek model hebben, waarbij de boven-en zijkanten van de voet worden getoond.

Men in staat moet zijn om minimaal 25 kg op te tillen
Vanaf de vloer tot je heupen. Dat wordt veel sporten, hihi.

Wanneer werknemers het uniform aanhebben, mogen werknemers niet:
Onderuitgezakt zitten, hun armen kruisen of over elkaar heen doen, met de handen in de zakken lopen of staan.

Make-up moet regelmatig worden bijgewerkt
Maar nooit in het zicht van een passagier.

Het personeel de toiletten van buiten kunnen open maken.
Het is vooral een veiligheidsdingetje. Als iemand ergens last van krijgt.

Je er altijd (echt altijd) perfect moet uitzien
Iedere vliegmaatschappij heeft andere voorschriften voor kleding en uiterlijk, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze vooral heel erg streng zijn. Je moet een bepaalde kleur panty aan, de hakken moeten een bepaalde hoogte hebben. Ook moet het haar altijd perfect gekleurd zijn. (Een uitgroei is een no-go)

Het waar is dat je sneller dronken wordt in het vliegtuig.
Door een gebrek aan zuurstof aan boord betekent dat alcohol sneller naar je hoofd stijgt dan wanneer je met beide benen op de grond staat.

Vliegtuigen regelmatig botsen met vogels.
Haha, ja dat doen ze. Arme vogels! ? Het grootste risico is bij take-off en de landing, omdat vliegtuigen normaal gesproken veel hoger vliegen dan vogels. Vorig jaar heb ik dat zelf mee gemaakt, we zaten op Hato te wachten om naar huis te gaan en tijdens de landing van (het vliegtuig waarmee wij naar huis moesten) vloog er een vogel in de motor, waardoor een motor het niet meer deed. Juppie, het wachten duurde steeds langer en langer. Maar het repareren in de avond was geen succes. We hadden 30 uur vertraging en gingen de volgende dag met een ander vliegtuig terug naar Nederland.

 

 

IMG_5995

2 thoughts on “Wist je dat…

  1. Interessante weetjes. Vroeger wilde ik ook stewardess worden (eigenlijk vooral zodat je overal ter wereld kwam haha), maar de verschillende talen spreken is niet mijn sterkste punt.

Geef een reactie