Airport Operations

Voor het keuzedeel Airport Operations mochten wij als studenten van het Albeda luchtvaartdienstverlener, getuige zijn van de inzet van diverse hulpdiensten. Gelukkig was het een training en konden wij, op een veilige afstand toekijken hoe de procedures werden toegepast.

Toen ik nog een klein Emmaatje was, vond ik het al geweldig om een keertje met de brandweerslang te mogen blussen, en dat blijkt. Is het een lach op mijn gezicht van blijdschap of was het omdat de waterdruk gewoon zo sterk was dat ik er moeite mee had?

IMG_E2181Elke ochtend doet de brandweer op Rotterdam The Hague Airport een oefening en trainen ze voor iets wat hopelijk nooit gaat gebeuren. Als alle toeters en bellen af gaan moeten zij binnen drie minuten op de plek van de brand zijn, ookal is het midden in de nacht.

De toppers van de brandweer hebben ons een oefening van een vliegtuigcrash laten zien. Ik vond het heel indrukwekkend om dit van zo dichtbij te zien. Het is natuurlijk niet iets wat je graag in het ‘echt’ zou willen meemaken, maar als stewardess moet je ook goed voorbereid zijn op dit soort situaties. Ga je scheeuwen van angst en trek je jezelf terug of ga je er juist alles aandoen om passagiers te helpen voordat de hulpdiensten er zijn?

In ons laatste leerjaar worden wij heel goed getraind hierin en moeten wij in dit oefenvliegtuig het zelf, ja je leest het goed, het zelf doen! Ik kijk nu al uit naar dat moment.

Na de cash-oefening gingen we door naar de traumahelikopter, die er gelukkig stond. Gelukkig? Ja, er is dan gelukkig niks aan de hand. Als kers op de taart mochten we een privé jet van binnen en buiten bekijken. Dit was ook weer helemaal top!

image1Met heel veel moeite probeer ik niet teveel inhoudelijke teksten te schrijven, anders is voor de studenten die dit ooit mee gaan maken niet leuk meer. Maar geloof me….

Dit keuzedeel is echt geweldig om mee te maken, ik kan het niet beter verwoorden. Je leert Rotterdam The Hague Airport zo goed kennen op een heel leerzame manier. Ik kijk alweer uit naar mijn volgende studiejaar.

1 thought on “Airport Operations

  1. Heerlijk nu vakantie Emma vieren en in het nieuwe schooljaar graag weer deze leuke verhalen!
    Ik zie voor mij wat jij schrijft ,het leest daardoor fijn.
    Geniet van de zomer.

Geef een reactie