Eerste periode school

Periode één zit er alweer op! Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Soms is dat fijn, maar als je het leuk hebt, wil je liever dat de tijd wat langzamer gaat en dat er nooit meer een einde aan komt.

Elke periode duurt ongeveer 10 les-weken. In deze periode zijn er zoveel leuke, leerzame, gezellige maar ook drukke weken geweest. Toen ik aan de opleiding begon had ik nog maar een klein beetje beeld van wat ik verwachten kon. Nu ik 10 weken verder ben, ben ik ontzettend blij dat ik nu eindelijk een opleiding doe, waar ik het zo naar mijn zin heb. Elke dag ga ik met een ‘smile’ naar school en kom ik met een zelfde ‘smile’ weer thuis.

Het is veel theorie, veel nieuwe vakken maar ik vind het zo leuk om ervoor te leren. Bij elke toets die ik krijg, blijft er door mijn hoofd een stemmetje zeggen: “Emma je hebt een doel, je weet waar je het voor doet.”

Overzicht van de vakken:
– Nederlands
– Engels
– Spaans, onvoorstelbaar dat ik inmiddels zoveel woorden ken in het Spaans.
– Rekenen
– Topografie
– Vak 31, hier heb ik in deze periode een presentatie gegeven met 3 klasgenoten over vliegmaatschappij Emirates. Veel theorie in deze periode gehad over bijvoorbeeld de geschiedenis van vliegtuigen, vliegveld etc.
– IBO 1, was een reader met verschillende opdrachten over jezelf, klasgenoten, beroep en opleiding. Je leerde niet alleen je klasgenoten goed kennen, maar ook jezelf. Samen met de klas hebben we veel gezamenlijke opdrachten gedaan. We hebben gelachen, gebruld en gehuild.

Wat ik ook erg leuk vind, is dat er aan het einde van elke periode een projectweek is. 3 leuke, leerzame en gezellige dagen samen met mijn klas. Vanaf periode 2 gaat mijn stage in Maassluis als gastvrouw beginnen. Ook hier kijk ik weer heel erg naar uit. Ik ben heel benieuwd!

 

img_6640

1 thought on “Eerste periode school

  1. Wat heerlijk dat je zo veel voldoening haalt uit jouw opleiding Emma.
    Ik ben nu al nieuwsgierig waar je als gastvrouw je stage gaat invullen.
    Veel succes weer !

Geef een reactie