Experience Zürich

Een studiereis naar Zürich, om jezelf goed voor te bereiden op het examen en natuurlijk voor in de toekomst. Hoe gaaf is het om deze kans te krijgen?

In mijn vorige blog ‘Welkom in de 💙 familie’ heb ik laten weten dat ik geswitcht ben van gedachten en daar helemaal achter sta.

Na mijn opleiding heb ik een diploma voor grondstewardess en stewardess in de cabine, maar hier moet je natuurlijk wel examen in doen.

Vanaf februari mag ik stage lopen bij KLM als grondstewardess. Deze stage duurt 5 maanden en in deze lange tijd doe ik mijn examen op de luchthaven Schiphol.

Deze maand, (uhhhh….., ik weet de datum al) om mijn examen te doen in het vliegtuig op school. Dat betekent dat ik mezelf maar op één dag kan bewijzen dat ik de procedure in het vliegtuig begrijp en dit ook perfect moet uitvoeren. Dat is best wel spannend, want weet jij van te voren wat er tijdens een vlucht gaat gebeuren? Ik niet! 😏

Natuurlijk heb ik door de jaren heen veel geleerd in de lessen, maar ik vond het té leuk om een extra training weekend in het Lufthansa Aviation Centre in Zürich te volgen.

Tringelingling ⏰ Ik doe mijn wekker na, maar het lukt nog niet echt… Op een vrijdagochtend vroeg, heel vroeg, gingen we met een hele groep naar Zürich.

We verbleven in het Holiday Inn Express dichtbij de luchthaven. Het is echt een mooi hotel, erg schoon en met hele goede en nette services, een echte aanrader! Dus als je ooit van plan bent om naar Zürich te gaan, denk dan even aan deze blog! 💭

Eenmaal aangekomen in het hotel kregen we een briefing over hoe het weekend eruit zou gaan zien. De training werd gegeven door ervaren toppers van Be Secure. We werden vooraf in groepen verdeeld, dat werd best leuk gedaan.

We werden verdeeld als een ‘crew’ zoals het in de werkelijkheid ook gaat. Je werkt samen met een purser en vier hele leuke cabin attendants. Door Be secure werd ik aangewezen om purser te zijn. Dit betekende voor deze studiereis dat ik verantwoordelijk was voor mijn crew. Is de groep compleet? 👌🏼 Go!

We kwamen binnen in het Lufthansa Aviation Centre en het zag er zo gaaf uit. Overal waar je keek stond een ander soort type mock-up waar je in kon trainen. Het trainingscentrum is dit jaar helemaal vernieuwd. Wij waren de eerste groep die in het vernieuwde trainingscentrum mochten trainen. De officiële opening was pas na dit weekend. Hoe bijzonder is dat? 🤩

Vaak wordt er gedacht dat stewardessen alleen maar services verlenen in het vliegtuig, maar je moest eens weten wat we allemaal trainen voor de veiligheid.

Hoe sluit je de deur op de juiste manier? Elke type vliegtuig heeft weer een andere deur. Hoe ga je om met decompressie? Hoe zorg je dat je passagiers zo snel mogelijk uit het vliegtuig gaan bij een noodlanding? Hoe blus je brandjes in de bagagebak, toilet, stoel en niet te vergeten wat je moet doen met een brandende laptop? Hoe reageer je op een passagier die agressie toont en dit op jou afreageert? Wat gebeurt er tijdens een Hijack? Hoe handel je als je een passagier een laatste waarschuwing hebt gegeven? Ga zo maar door!

Het was een weekend waar ik met veel plezier heb mogen leren en nooit meer ga vergeten. Be Secure, dank jullie wel voor deze training! Het was geweldig 🤩

3 thoughts on “Experience Zürich

  1. Je kwam ook vol enthousiaste verhalen thuis 🏡
    Gave ervaring rijker. Maar natuurlijk hopen dat al die vervelende dingen niet gaan gebeuren. Gelukkig weet je nu hoe je moet handelen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

  2. Er komt dus meer bij kijken dan koffie en thee schenken en een gezellig praatje met de passagiers. Fijn dat je je je draai hebt gevonden en dit je doel is!! Veel succes de komende stageperiode en hou ons op de hoogte!!

Geef een reactie