Geluksmomentje

Een geweldige kans om je diploma te behalen in een korte tijd is een feit! Ik deed een vreugde dansje en had mijn geluksmomentje toen ik woensdag mijn tweede diploma mocht ondertekenen. Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik een tussenjaartje gedaan heb, anders had hierna nooit kunnen doen wat ik echt wil.

Ik deed de versnelde opleiding Secretarieel medewerker in 1 jaar ipv 2 jaar. Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is een erg leerzame en leuke opleiding, met een stageplek op school en je hebt al binnen een jaar je diploma niveau 2 op zak, wanneer je het in een sprint-jaar kunt doen! Het is een druk jaartje, maar het is zeker haalbaar.

Het waren soms wel lange dagen, maar sommige ochtenden ben je vrij om projecten en opdrachten af te kunnen maken. Je loopt stage op school in het leerbedrijf, van september tot juli. Voordeel: je hoeft je geen zorgen te maken om een stageplek. Stage loop je in ochtenden van acht uur tot ongeveer 12 uur. Waar je ziekmeldingen verwerkt van leerlingen of leerlingen/docenten helpt als zij aan de balie staan met vragen. ’s Middags hoef je pas te beginnen met school waar je voorbereid wordt op de examens.

Ik vond het erg leuk om op school stage te lopen, vooral het helpen van leerlingen en docenten bij ons “loket” waar leerlingen readers kwamen kopen of docenten met kopieer opdrachten kwamen. Je hebt veel contact met zowel leerlingen en docenten. Op stage leer je alles wat je in de praktijk moet weten, zoals op een goede manier de telefoon beantwoorden, archiveren en ziekmeldingen verwerken.

Het aftellen naar mijn nieuwe, leukste en spannendste stap kan gaan beginnen! Maar eerst… Holiday. ☀

New Tan 100%

5 thoughts on “Geluksmomentje

  1. Wat ontzettend leuk dat we dit met je mogen delen. Ik zal je regelmatig als voorbeeld gebruiken in mijn nieuwe groep. Hopelijk kan ik alle 25 deelnemers overtuigen met jou verhaal. Ik heb een schooljaar van je genoten en ik blijf je volgen via je blog. Geniet van een welverdiende vakantie!!

  2. Hallo Emma,

    Bij toeval kwam ik je blog tegen, wat leuk! Knap geschreven. Ben je al lekker op Curacao? Ik ben er en blijf tot 20 augustus, wellicht komen we elkaar nog tegen…!

    Fijne vakantie. Groetjes, Mireille van Woerkom ( je SLB’er van Luchtvaartdienstverlener)

Geef een reactie