Hospitality, i like it

Hospitality, because I ♡ it!
Een officiële vacature van het Evenementenbureau Albeda College. Deze kans om ervaring op te doen voor het vak wilde ik niet voorbij laten gaan. Hier moest ik dus meteen op gaan schrijven. Zij zochten enthousiaste en goed gemotiveerde gastvrouwen en gastheren. Ook moest je wel aan een paar eisen voldoen.
Eisen:
✓ Studenten met een dienstverlenende instelling
✓ Studenten die het mensen naar de zin willen maken
✓ Flexibele studenten (onder en buiten schooltijd, betaald en onbetaald werken)
✓ Studenten met een representatieve uitstraling
✓ Studenten die zelfstandig kunnen handelen
✓ Studenten die trotszijn op hun opleiding en dit willen uitstralen
✓ Studenten die het gehele schooljaar beschikbaar willen zijn voor deze evenementen

’s Avonds ben ik gelijk begonnen met het maken van mijn CV en een motivatiebrief.

image3333331

Al heel snel kreeg ik een berichtje, dat ze mijn CV en motivatiebrief ontvangen hadden. En er zat gelijk een uitnodiging bij om een presentatie bij te wonen over deze functie en daarna zouden er speeddate gesprekjes volgen. Yeahhhhhh! Spannend.

Presentatie gevolgd en daarna speeddaten. (leuk heb ik dat ook eens mee gemaakt) Ook hier kreeg ik een waslijst aan regels mee. Wel logisch natuurlijk, anders kan er geen goede samenwerking zijn wanneer iedereen maar iets doet.

Hieronder wat van die regeltjes:
Op tijd zijn. Netjes afmelden 24 uur van te voren als je niet kan. Geen mobiel bij je hebben. Er verzorgd uitzien zoals het uniform handboek voorschrijft. Waardevolle spullen thuislaten. Niet roken als je je uniform aan hebt, dit staat niet netjes. Geen kauwgom in je mond hebben. Vriendelijk, hulpvaardig en beleefd zijn tegen gasten. Niet zomaar van je plek gaan. Geen zichtbare tattoos of piercings.

Ook gekletst over mijn werkervaring, stages etc. Het leek meer op een verkooppraatje van jezelf. Het heeft in ieder geval effect gehad! Want ik kreeg een bericht dat ik was aangenomen.
Meteen een keuze uit drie evenementen waar je je voor op kon geven. Zelf heb ik in eerste instantie gekozen voor een evenement buiten schooltijd. Per evenement zijn er maar een aantal gastheren/gastvrouwen nodig. Hier wordt dan een keuze gemaakt door het evenementenbureau Albeda College of je hier voor wordt ingedeeld.

Mijn aanmelding was:
Red Carpet op 3 oktober naast The Hague Airport in het World Wings Hotel te Rotterdam.
Volgende blog meer over het event!

2 thoughts on “Hospitality, i like it

Geef een reactie