Make-up workshop

Tijdens de 3de introductiedag, kregen we een heel leuke workshop over make-up, hoe doe je je haar en hoe kom je representatief over.

Vaste regel van school:
Dames dragen altijd make-up. Uitdagende of opvallende make-up is niet toegestaan. Gebruik natuurlijke en lichte kleuren bij het opmaken. Het gebruik van mascara, blush en lippenstift of lipgloss is verplicht. Nagellak (rood of doorzichtig)

Ook deze dag moesten we in uniform naar school komen. Natuurlijk had ik ’s morgens al wat tijd voor de spiegel doorgebracht. Mijn make-up zat er best netjes op, dus heb het tijdens de workshop laten zitten. De tips goed opgeslagen en veel bij klasgenoten meegekeken. Het was een erg leuke ochtend. Bij elkaar smeren en tuttebellen.

snapseedddd

Mijn eigen crèmes en make-up heb ik voor jullie uitgestald. Best wel veel, nu ik alles bij elkaar zie.

Mijn voorkeur:
Dagcrème: Biodermal dagcrème of factor 30 gezichtscrème van Rituals.
Foundation: nr 13 van Rituals
Blush/poeder: Collistar of Oriflame parels of Rituals poeder.
Mascara: Zwarte van Maybeline
Oogpotlood: L’Oréal Paris zwart
Eyebrow pencil: nr 11 van de Hema
Eyeliner: Max & More gel eyeliner
Lippenstift: Rituals nr 2540 soft red, Oriflame power shine lipstick
Handcreme:  ZUSSS bamboe

Makeup
Na het douchen en voordat ik me opmaak breng ik eerst een dun laagje dagcrème op.
Het is erg belangrijk je huid goed te verzorgen, en ook zeker in de lucht is dit een must. In de lucht droogt je huid best snel uit, gebruik dan echt een hydraterende dagcrème.

Zelf hou ik van een natuurlijke look en zeker een niet te dikke laag make- up.
Na de dagcrème breng ik een laagje foundation op. Je krijgt dan een mooie egale huid. Dit breng ik op met een kwastje. Belangrijk hierbij is om op de juiste kleur te letten. Gebruik de foundation zeker niet om er bruiner uit te zien!
In het beroep als stewardess moet je er altijd verzorgd uit zien. Ook als je moe bent of last van een jetlag hebt. Als je om 4 uur ’s morgens fris en fruitig moet verschijnen op de luchthaven. Als je in het vliegtuig werkt moet je redelijk wat make up gebruiken anders ben je erg bleek onder die TL lichten.
Ik gebruik mascara en een potloodje of eyeliner om mijn ogen mooi op te maken. Lippenstift was ik niet zo gewend…., maar ik zie nu dat dat het plaatje wel helemaal compleet maakt. ? Daarna maak ik het af met wat blush of poeder.

Kapsel van een stewardess:
Vaste regel van school. Haar tot op de schouder mag los gedragen worden, mits het er verzorgd uitzien. Haar tot over de schouder draag je te alle tijde in een knot. Haaraccesoires moeten bescheiden zijn en zwart of in de kleur van het haar. Losse plukjes dienen vastgezet te worden en het haar dient een natuurlijke kleur te zijn. Ik zelf gebruik altijd een donut waar ik na wat oefenen een mooie knot mee kan maken.

snapseeddddd

Het zit dan best netjes, geen haren meer in het gezicht. Gelijk een stewardessen hoofdje!

 

1 thought on “Make-up workshop

Geef een reactie