MBO Ambassadeurs

Met open mond las ik mijn mail en het duurde ook heel lang totdat het eindelijk tot me door drong dat dit ‘echt’ waar was.

Hieronder een stukje uit mijn ontvangen mail van een docent van de opleiding luchtvaartdienstverlener Albeda College:
“Als opleiding mogen wij één keer per jaar een student voordragen die wij zien als ambassadeur of ambassadrice van onze opleiding. Deze student doet dan mee aan de voorverkiezing van landelijke MBO Ambassadeursverkiezing.

Dit jaar hebben docenten gestemd en jouw naam is daar uit naar voren gekomen! Gefeliciteerd! Wat een mooie prestatie! Het zal spannend zijn, maar een hele mooie ervaring.”

Logisch dat ik hier echt even tien keer naar moest kijken toch? Wat gaaf! Ik ben genomineerd om mee te doen aan de MBO ambassadeursverkiezing. Nooit verwacht en nooit gedacht. Ik zie dit als een verdiend compliment voor alle moeite die ik heb moeten doen om zo ver te komen waar ik nu sta.

Er zal eerst een verkiezing binnen een aantal geselecteerde Albeda Colleges zijn door middel van een pitch. Je wordt dan beoordeeld door een jury op vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden.

Vanaf vorige week vrijdag ben ik gaan brainstormen hoe ik mezelf in combinatie met het MBO imago neer kon gaan zetten. Dezelfde avond heb ik mijn speerpunten al op papier gezet en ben er een presentatie bij gaan maken. Heel persoonlijk met natuurlijk mijn MBO-opleiding als leidraad. De afbeeldingen die ik in mijn presentatie gebruikt heb, waren voor mij de ezelsbruggetjes om een stevig verhaal neer te zetten met een lach. Geen gefrommel van briefjes met steekwoorden erop. Daar word ik zelf altijd een beetje nerveus van. Ik wist wat ik over wilde brengen aan de jury en dat moest gaan lukken.


De dag van de verkiezing.

Lekker dom, ik had een andere locatie in mijn hoofd en ik had geluk dat ik vroeg in de ochtend nog een keer naar het adres keek en Google-de waar deze straat daadwerkelijk zou zijn, anders had ik echt voor aap gestaan 🐒 Zouden dit de gezonde zenuwen zijn geweest?

Ik moest mezelf om 08:30 uur melden op het Albeda College Rosestraat in Rotterdam. We kregen een workshop pitchen aangeboden door Tanja Jadnanansing. We hebben geleerd hoe je rustig blijft tijdens het presenteren en nog veel meer handige tips. Wat een leerzame workshop! Ik neem dit zeker mee voor alle presentaties die eraan gaan komen.

Spannend, want ik moest het opnemen tegen 10 super kanidaten van het Albeda die het allemaal dik verdiend hebben om ook genomineerde ambassadeur/ambassadrice van het MBO Albeda te zijn. Toppers!

Er kon maar één de winnaar zijn die door gaat naar de verkiezing MBO ambassadeur van Nederland. De winnaar heeft het oprecht dik verdiend.

Ieder deed het op zijn eigen manier en het was super leuk om elkaar op zo’n speciale manier te leren kennen. Het leuke is, dat we nog lang niet van elkaar af zijn. We hebben nog een toffe fotoshoot op de planning staan en spreken zeker nog met elkaar af.

Het was een ervaring om nooit te vergeten, zo’n groot compliment om hier een bijdrage aan hebben te mogen leveren. Voor mijn zelfvertrouwen is het een super boost geweest. Bedankt alle docenten van het Albeda College Luchtvaartdienstverlener voor het nomineren. Vond het echt super tof!

6 thoughts on “MBO Ambassadeurs

 1. Wie had dit gedacht? Wat heb jij al die jaren hard gewerkt om zo ver te komen. Je inzet, motivatie en je discipline zijn op en top.
  Zoals je schrijft in je blog: dit is al een heel mooi compliment.
  Jij bent wel degene die genomineerd werd voor deze MBO-opleiding luchtvaartdienstverlener. Je bent eigenlijk al een winnaar. En dan bij de 10 genomineerde van de Albeda locaties. Trots dat zijn wij☺️
  Papa en mama xxx

 2. Wat een prachtig compliment dat jij daar voor uitgekozen bent. Je hebt het weer mooi verwoord en je kan trots op jezelf zijn.
  Wij zijn het in ieder geval wel. Ga zo door, jij komt er wel.

  Oma en opa Klomps

 3. Klasse Emma je bent een toppertje wens je nog heel veel plezier en succes toe in je carrière 👍. Je hebt het niet van vreemden het ziet tenslotte in de familie 😊

 4. Gaaf Emma, zie je nog als heel verlegen meisje bij het Mekka komen werken en dat je nu allemaal presentaties staat te geven. WOW SUPER knap 👍👍👍
  Jij komt er wel 😉

Geef een reactie