Passenger Journey

Wat een leuk keuze onderdeel, en dat terwijl je er niet eens voor kon kiezen. Wij zijn de eerste klas die dit keuzedeel mogen volgen. Best bijzonder en heel erg leuk om dit mee te mogen maken van dichtbij.

Tijdens dit project gaan we Rotterdam The Hague Airport onderzoeken en bezoeken. Je komt veel te weten, wat je als vakantieganger niet weet als je op Rotterdam The Hague Airport bent. Logisch natuurlijk, want een vakantieganger houdt zich vooral bezig met andere dingen.

Deel I van het project hebben we een turn around moeten bekijken op Rotterdam The Hague Airport. Gaan de alarm belletjes al rinkelen? Wat is een turn around? Een turn around is de omdraaitijd die nodig is om een vliegtuig na aankomst op een vliegveld weer gereed te hebben voor vertrek. Hatsikidee! Dat vergeet je niet meer.

Deel II van het project zijn we vaker op de luchthaven te vinden. Hoe gaaf is dat? Passenger Journey, de weg die de passagiers beleven voordat ze op reis gaan. Deze reis hebben wij als klas ook mogen ervaren.

Als de passagier aankomt bij de parkeerplaats van Rotterdam Airport kan het vakantie gevoel beginnen of juist niet… Wist je dat er vanaf Rotterdam ook heel veel zakenreizigers vliegen?

De passagiers melden zich bij de incheckbalie en leveren de koffers in. Vervolgens lopen ze door naar de security om de piepertjes weer te horen luiden. Als er niks geks gevonden is in de tas, kunnen ze lekker gaan winkelen of een heerlijk broodje eten in de tijdelijke vertrekhal van de luchthaven. Voor “vertrek” stapte we de bus in en maakte we een rondje over het platform.

Wat gaaf! We hebben nog iets heel leuks in het verschiet, we mogen een kijkje nemen bij de Koninklijke Marechaussee en de brandweer neemt ons mee in hun avontuur. Blog wordt vervolgd. Lees je dan weer mee?

 

1 thought on “Passenger Journey

Geef een reactie