Schiphol

Ein-de-lijk, de dag waar ik zo naar uitkeek. Schiphol Airport stond als dag 1, van de introductieweek in de planning. Wat was ik zenuwachtig, kriebels en spanning in mijn buik. Meer omdat ik zo blij was dat ik nu echt zou gaan beginnen aan de opleiding luchtvaartdienstverlening, maar ook om al mijn klasgenootjes goed te leren kennen tijdens deze introductieweek.

De wekker ging vroeg! Douchen, make-up, haar in een knot en natuurlijk mijn uniform aan. Minder leuk was de panty met dit warme en zweterige weer.

Met de trein naar Schiphol en daar stonden al veel klasgenoten bij de kubus op de afgesproken plek.
Ook al had ik al mijn klasgenoten op de informatie avond al gezien. Ik herkende weinig uit mijn klas, ze zagen er zo mooi en netjes uit (Ja, ook de jongens) en in uniform had ik ze natuurlijk helemaal nog niet gezien. Echt zo leuk!

Een speurtocht door en over Schiphol, van aankomst, vertrekhal 1 naar 2 en naar 3. Au au au, het bloed liep uit mijn hielen. Ook al had ik de tip opgevolgd die bij de schoenen meegeleverd was, heb ik toch gigantische open blaren op mijn hielen.
(De tip was: giet in de hiel van de schoen spiritus, laat dit 30 seconden intrekken, giet het eruit, duw de achterkant van de schoenen 20 keer in en doe de schoenen direct een uur aan. Dit heb ik 2 dagen gedaan, maar waarschijnlijk niet vaak genoeg)
Gelukkig liepen er inmiddels nog veel meer klasgenoten een beetje moeilijker…. anders viel ik zo op met mijn gestrompel, hihi.
Na de speurtocht een heerlijke uitgebreide lunch op! Het was goed verzorgd en erg lekker.

image2

Daarna de bus in om een “Schiphol Behind the Scenes Tour” te mogen meemaken. Schiphol is eigenlijk net een kleine stad, waar ieder jaar wel 10-tal miljoenen mensen komen. Niet alleen passagiers die op doorreis zijn of die op vakantie gaan, maar er zijn ook mensen die komen om te shoppen, vliegtuigen te spotten of gewoon een dagje te ontspannen, een Starbucks willen drinken. Er komt zo ontzettend veel kijken om alles goed te laten verlopen en er is ook zo veel personeel. Voor ieder vliegtuig, winkeltje, bagage, beveiliging, reparatie, douane etc etc. Ik denk dat de halve parkeergarage al vol staat met auto’s van het personeel ?.

De tour heeft ons op plekken gebracht waar je normaal echt niet zou mogen komen. We zijn bijvoorbeeld langs de brandweer, de grote hangars met vliegtuigmotoren, de sneeuwvloot/schuivers, langs vliegtuigen die nog een likje verf moesten krijgen en het platform op Schiphol Oost en nog veel meer. Ook kregen wij introductie filmpjes te zien tijdens de Tour in de bus. Het was leuk om het van dichtbij gezien te hebben. Veel dingen geleerd en gezien, en het was gaaf! Oja…. wat een chaos met de koffers achter de schermen zeg. De koffers gaan via een soort achtbaan langs allerlei checkpunten, daarna op karren voordat ze naar het vliegtuig gebracht worden. Dat er wel eens een koffertje niet op de plek van bestemming komt vind ik niet zo gek.

image1

6 thoughts on “Schiphol

  1. Geweldig Emma! En het is ieder jaar weer feest met die blaren. Gelukkig hoef je je pumps pas donderdag weer aan. Leuke groepsfoto. Succes volgende week met de ‘echte’ start van de opleiding.

  2. Boeiend verhaal Emma, weer leuk om te lezen. Wat sneu, die pijnlijke voeten. Dat is echt een familie kwaal. Nu even ontspannen en er weer voor gaan. We zijn trots op je.

Geef een reactie