Vlieg met me mee! ✈️✨

Het Albeda college kreeg een uitnodiging om op de basisschool ’t Reigerbos in Zevenhuizen, een workshop te geven voor leerlingen van groep 6-7 en 8. Wat leuk dat mevr. van Egmond (docente LVD) mij heeft gevraagd om samen met haar de workshop te verzorgen. En wat een toeval dat ik nu juist op deze basisschool gezeten heb! 😃

Vlieg met me mee!
Een aantal hadden nog nooit gevlogen en andere vertelden vol enthousiasme over wat ze leuk aan vliegen vonden en ook wat ze totaal niet leuk vonden aan vliegen.

De wildste verhalen kregen we te horen, van huilende baby’s tot kotsende buren. Ze wakkerde elkaar goed aan. Eentje wilde piloot worden en een klein aantal stewardess of steward. Ook waren er kinderen bang om te vliegen. Op een heel speelse en toch duidelijke manier kregen ze van alles mee over het vliegen.

 • Hoe is een vliegtuig ontstaan?
 • Weet je hoe een vliegtuig er van binnen uit ziet?
 • Weet je dat je zelfs filmpjes kunt kijken en spelletjes kunt doen terwijl je vliegt.
 • Weet je wat een stewardess en steward allemaal moet doen?
 • Weet je waarom je pijn in je oren kunt krijgen tijdens het vliegen?
 • Weet je wat het grootste vliegtuig is?
 • Weet je hoe een vliegtuig opstijgt?

Wat waren ze enthousiast en wat leuk dat ik iets over mezelf mocht vertellen en dat ik de flight safety demo mocht geven. Voor de leerlingen was het goed te zien dat ik op deze basisschool had gezeten en deze droom had om stewardess te worden. En dat je met inzet echt veel kan bereiken. Voor de één sneller en makkelijker dan voor de ander.

Op de basisschool had ik best veel moeite met leren, waardoor ik van een lager niveau omhoog geklommen ben. Als je iets echt wilt, dan gaat het ook lukken!

Echte trolleys stonden klaar met appelsap en sinaasappelsap met een ‘zakje nootjes’ deze waren vervangen door heerlijke Haribo🐻

Ze mochten om beurten achter de trolley lopen en voor hun klasgenoten een glaasje sap inschenken. In een Martinair jasje, jurkje, sjaaltje en petje. Zowel de jongens als de meisjes hadden er totaal geen moeite mee om deze verkleedpartij te houden. De demo wilden ze ook graag zelf proberen.

Na afloop kregen ze allemaal een leuke Albeda goodiebag met hebbedingetjes erin die ze kunnen gebruiken voor hun volgende vlucht. Wij bedankten hen voor een leuke gezellige middag op deze vlucht en we kijken uit naar jullie komst aan boord! 🙂

Toedeloe!

 

3 thoughts on “Vlieg met me mee! ✈️✨

 1. Wat leuk Emma. Kan mij voorstellen dat de leerlingen enthousiast waren. Voor jou zelf ook een leerzame middag. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Ga zo door!!

 2. Was weer een leuke uitdaging Emma !
  Ik zie jou al helemaal lopen in een vliegtuig.
  Jij maakt in deze opleiding wel erg leuke dingen mee.
  Ook het verhaal van onze Koning , geweldig !
  Inzet wordt beloond , ze kiezen niet voor niets jou 😘.

 3. Emma wat heb je dat weer leuk beschreven. Ik kan me er alles bij voorstellen, hoe het eraan toe is gegaan op de basisschool. Stuur je blog door naa Thim, onze piloot in spe.

Geef een reactie