Wet Drill

Wet Drill is echt een te gekke ervaring! 2 dagen lang hebben we van dit geweldige project mogen genieten. Bij de Wet Drill gaat het erom dat je weet hoe je moet survivallen ingeval van een evacuatie op het water, maar dan voor nu zonder haaien om je heen.

Op de eerste dag kregen we de theorie van twee leuke vakdocenten. Je leert van hen hoe je jezelf warm kan houden in het water, hoe je op een snelle manier in de raft kan komen en hoe je moet overleven gedurende tijd dat je op het water zit.

Op de tweede dag gingen we de theorie uitvoeren in het nieuwe zwemcentrum op Rotterdam-Zuid. We moesten volledig gekleed het water in en 100 meter baantjes zwemmen en 8 minuten watertrappelen.

“Zijn jullie er klaar voor?” Werd er geroepen door de vakdocenten. Nou en of! Kom maar op, ik kan nog wel even een stukkie.

O, nu ging het dan echt gebeuren. We kregen de zwemvesten in onze handen gedrukt en we mochten hem om gaan doen. Het idee dat het zwemvest helemaal vol met lucht komt, zodra je aan het rode koortje trekt was best wel een spannend idee. Hatsikidee! Spetter-flats-boem! Daar lagen we dan met z’n allen heel ongemakkelijk met een zwemvest in je nek te spartelen. Het is namelijk best lastig om hiermee te zwemmen, maar gelukkig houdt het je wel boven water.

Ik had nooit gedacht dat ik het zo goed kon volhouden. Komt dat echt door het boksen? Blijkbaar! Het gaf mij gelijk weer nieuwe energie en een motivatie-boost om nog meer te gaan sporten.

2 thoughts on “Wet Drill

Geef een reactie