Een vlucht om van te houden

Wauw, wat gaaf! Best vaak vlieg ik met KLM, daar zit ik altijd Economy of Premium class, wat ook best goed zit. Op mijn ‘do you dream it? But do it then’ list had ik ooit gezet dat ik graag een keertje wilde mee maken wat het verschil is tussen Economy class en Business class.

Het is echt onwijs leuk om eens mee te maken, om eens lekker verwend te worden. Beentjes in de lucht met een groot televisie scherm voor je waar de nieuwste en leukste films op staan. Alsof ik thuis op de bank door netflix scrolde.

Het ontbijt leek net op een ontbijt op bed met lekkere verse broodjes met een gekookt ei en een heerlijk kruimel taartje. Iets voor de landing werd ingezet kwam het ‘diner’. Ja, ik moest het echt diner noemen. Als voorgerecht kreeg je een tartaartje van dorade met harrisa, appelgelei, zoetzure appel, kruidenmorse, yoghurt en limoendressing. Het was echt onwijs lekker. Als hoofdgerecht ben ik voor de zalm met kruidenrijst, puree van wortelen en worteltjes gegaan. Als nagerecht heb ik lekkere verse aardbeitjes op. Ik had dit nooit verwacht! Het leek net alsof ik al op vakantie was en een avondje uiteten was.

Ik moest heel erg wennen om zo luxe behandeld te worden, met een tafeltje die voor je gedekt werd en met een lekkere glas jus d’oranje erbij. Ik voelde me eigenlijk ‘heel’ erg verwend.

Ook kreeg je hele leuke delfsblauwe KLM huisjes, ontzettend leuk! Het zijn allemaal verschillende huisjes waar achterop een ‘huisnummer’ staat. Je kan ze bij elke vlucht (als je business class zit) krijgen.

FullSizeRender

Tijdens de tussenstop op Sint-Maarten heb ik een stewardess geïnterviewd.

Waarom bent u stewardess geworden?
Mijn kinderdroom was om stewardess te worden.

Bent u allang stewardess?
Ik ben al 19 jaar stewardess.

Heeft u wel eens een agressieve passagier gehad en hoe ging u er mee om?
Ja, we hebben een agressieve passagier meegemaakt en dat gebeurd regelmatig. Het ergste was dat er zelfs de Koninklijke Marechaussee aan boord moest komen en de passagier werd meegenomen.

Hoe ziet het dagelijks leven eruit en wat zijn de werktijden?
Het dagelijks leven ziet er heel verschillend uit en hebben ongeveer dezelfde werktijden per maand. We hebben een eigen soort reisbureau op het internet, daar kan je jezelf voor verschillende reizen opgeven. Er zijn heel veel steward(ess) die graag dezelfde vlucht willen, dus je hebt niet altijd geluk dat je de vlucht hebt. Je hebt ook regelmatig vrij. Ik probeer vaak te plannen en te kijken wat ik allemaal te doen heb thuis.

Is het beheersen van een vreemde taal belangrijk?
Engelse taal is een must. Je moet het goed kunnen spreken als je een passagier helpt. De rest van de talen is handig en leuk om te leren.

Wat vindt u het leukste tijdens de vlucht?
Het contact met passagiers. Op business class heb je veel meer contact met de passagiers, omdat je dan wat meer tijd hebt dan bij Economy of Premium

En het minst leuk?
De nachtvluchten vind ik het minst leuk, omdat heel veel passagiers slapen en de tijd dan heel erg langzaam gaat.

Waar reist u het liefst naar toe?
Naar Azie vlieg ik het vaakst naar toe en dat is een avond/nachtvlucht.

Wat betekenen de strepen op de mouwen van het KLM uniform?
Hoe hoger je functie, hoe meer strepen.
Bij | streep betekent dat je Cabine Attendent bent.
Bij || strepen betekent dat je Cabine Attendent bent en je ook mag helpen in Business class.
Bij ||| strepen kan je jezelf assistent Purser noemen, maar dit komt bijna niet meer voor.
Bij |||| strepen ben je Purser.

image1

Heeft u wel eens een oogje gehad op de piloot?
Haha, ja zelfs mee samengewoond.image1

Heeft u wel eens billen knijpers gehad?
Nee, maar ik hoor wel eens dat het wordt gedaan bij mijn collega’s.

Is het waar dat steward(ess) ergens in het vliegtuig slapen tijdens de vlucht? Waar is dat precies?
Ja, dat is waar. In dit vliegtuig staan er 8 bedden. We hebben net lekker 1,5 uur kunnen slapen. Waar is dat precies? In ieder vliegtuig is dat anders. In de boeing 747 is het een beetje in het midden van het vliegtuig en dan ga je met een trapje omhoog. Het is een ruim boven de passagiers.

Zin om eens lekker verwend te worden, voordat de vakantie begint? Dan is de Business Class echt een aanrader! Er zijn regelmatig aanbiedingen die je goed in de gaten moet houden, anders is het heeeeeeeeeel duur.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie